Prin definitie, tatuajele sunt o arta si transmit un mesaj, insa in medicina estetica, tatuajul are doua roluri in plus: de a corecta si de a masca imperfectiunile.

Mai exact, tatuajul medical si cosmetic reprezinta specialitatea estetica prin care se pot corecta, imbunatati si echilibra anumite zone ale corpului prin introducerea unor pigmenti in stratul superficial al pielii. Reusita procedurii nu tine numai de maiestria desenului, ci si de cunostinte medicale de specialitate, cunostinte de cromatica, tehnica de lucru si asepsie (sterilizarea instrumentelor chirurgicale).

In functie de scopul micropigmentarii, tatuajele pot fi:

  • Estetice si fac parte din cosmetica decorativa – micropigmentarea se face la nivelul pielii fetei prin redefinirea sprancenelor, conturului buzelor, pleoapelor, ochilor sau prin aplicarea unor „alunite”, etc.;
  • Reconstructive si se fac prin pigmetarea unor zone care au fost afectate, in urma unor interventii chirurgicale sau unor accidente (crearea areolelor mamare dupa mastectomii totale sau subtotale, vitiligo, retusul unor cicatrici, etc.);
  • De camuflare si simulare (micropigmentarea scalpului prin simularea firelor de par pe scalp, camuflarea grefelor de piele dupa transplantul de par, etc.);

Avantajul semipermanentei micropigmentarii sta in libertatea de a modifica aspectul obtinut, dupa o perioada de timp care variaza intre 2 si 4 ani (influentata de expunerea la soare, stilul de viata, tipul de piele, ingrijire, pigmentul folosit), in functie de dorinte sau de schimbarile corporale care intervin in acest interval.

Procedura nu este dureroasa, se face cu anestezie sub forma de crema si nu prezinta riscuri, iar ca in orice tehnica, procedura sau tratament de infrumusetare, consultatia este momentul potrivit informarii, pentru a lua cea mai buna decizie.

Bine de stiut!

  • Micropigmentarea difera de tatuajul artistic prin pigmentii folositi, perioada de remanenta (tatuajul clasic este permanent, micropigmentarea este temporara), adancimea introducerii pigmentilor, aparatul, accesoriile si acele folosite.
  • Procedura este personalizata si depinde de o serie de factori (zona, suprafata, scop), prin urmare, pretul se stabileste la consultatie.