Ce este?

Este o specialitate estetica prin care se pot modifica , corecta, imbunatati si echilibra trasaturile faciale folosind introducerea unor pigmenti in stratul superficial al pielii.

Micropigmentarea se poate face pentru diferite scopuri:

  1. Estetice – micropigmentarea faciala la nivelul pielii : sprancene, contur ochi, buze’
  2. Reconstructive – pigmetarea sau creeare areoloelor mamare dupa mastectomii totale sau subtotale, vitiligo, retus cicatrici, etc.;
  3. Micropigmentarea scalpului- simularea firelor de par pe scalp , camuflarea grefelor de piele dupa transplantul de par;
  4. De retinut: micropigmentarea difera de tatuajul artistic prin pigmentii folositi, adancimea introducerii pigmentilor, aparatul si accesoriile precum si acele folosite.

Nu in ultimul rand o caracteristica importanta este diferenta intre timpul de remanenta  a acestor tatuaje in timp: tatuajul clasic este permanent iar micropigmentarea este temporara.

Remanata temporara ajuta sa avem control asupra tratamentului dvs., sa aveti posibilitatea in timp sa modificati aspectul dv. In functie de dorintele si necesitatile de moment.

Tatuajul semipermanent cosmetic presupune cunostinte de specialitate  si o instruire adecvata in desen, cromatica culorilor, asepsie si tehnica!