Arati bine, te simti bine, si invers. Dar daca nu te simti bine pentru ca nu iti place cum arati, de ce sa nu schimbi situatia?

Atat la nivel global, cat si in Romania, marirea sanilor prin implanturi mamare este cea mai populara interventie chirurgicala, atat pentru rapiditatea si spectaculozitatea schimbarii, cat si pentru puternicul impact pozitiv pe care il are asupra psihicului.

Este adevarat, sanii nu sunt totul in definirea feminitatii, dar daca nemultumesc sau frustreaza, clar afecteaza autoperceptia pozitiva si increderea in sine. As putea spune ca marele avantaj al acestei operatii nu sta in noul aspect al sanilor, natural si voluminos, nu in precizia de lucru si finetea cicatricilor care raman (in urma mainilor mele), ci in incantarea pe care o vad pe chipul pacientelor mele cand se privesc in oglinda.

Indiferent care este „de ce-ul” unei mariri de sani cu implanturi (inclusiv pentru a reda volumul sanilor dupa alaptare), interventia, in sine, este ultimul lucru dintr-un plan pe care il facem la prima consultatie.

Inainte de orice, informarea este partea esentiala a acestui proces de schimbare, pentru a putea lua deciziile corecte, in toate privintele. In acest sens, vom discuta despre forma si dimensiunile la care doresti sa ajunga sanii tai, asteptarile pe care le ai, scopul interventiei (in caz iti doresti o marire etapizata, este bine sa stiu), punand in balanta particularitatile tale anatomice, limitarile, riscurile si avantajele implicate in acest proces.

De asemenea, te vei decide asupra tipului de implant pe care ti-l doresti (sunt atat diferite ca forma, marime, invelis si continut) si asupra modului de introducere a acestora (subglandular sau submuscular), fiind aspecte importante in definirea rezultatului final.

Apoi, e bine sa stii ca, pe langa preferintele personale, factorii de decizie vor mai fi: starea sanatatii tale, structura sanilor, textura pielii, examenul local preoperator, prezenta unor alte afectiuni, tendintele de sangerare, predispozitia la infectii sau la dezvoltarea contractiei capsulare.

Pe toate le vom dezbate la intalnire, fiind total deschisa spre a clarifica orice nelamurire, pentru ca fiecare situatie este unica si exista solutii optime pentru orice. Numai sa fie deschidere!

Bine de stiut!

  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele postoperatorii.
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.
  • Niciun implant medical nu este considerat ca dureaza la nesfarsit si nu trebuie considerat ca fiind pe viata. Totusi unele firme producatoare ofera o garantie pe viata in inlocuirea implanturilor, in caz de dezumflare sau de pierdere a continutului salin, prin valva.
  • La ora actuala nu exista date stiintifice care sa ateste ca implanturile mamare afecteaza fertilitatea sau alaptarea. Si nici nu atesta ca exista o incidenta mai mare a aparitiei cancerului de san la femeile care au implanturi.