Sani de femeie, purtati de barbati. Asa s-ar putea descrie ginecomastia, intr-un limbaj liber, foarte pe scurt.

Frustrarea insa nu poate fi definita, pentru ca aspectul feminin al sanilor barbatilor, atat la nivelul formei, cat si al volumului, marimii areolei si structurii tesutului este greu de acceptat.

Motivele aparitiei acestei afectiuni sunt multiple, cu acelasi efect de neincredere in sine si stanjeneala, insa cauza dezechilibrului hormonal (estrogen vs. testosteron) inca nu a fost total elucidata.

Cert este ca ginecomastia poate sa apara ca o consecinta a cresterii in greutate, fie la pubertate, fie este provocata de consumul de suplimente cu hormoni (la sportivi) sau droguri, putand fi, insa, si efectul unei probleme congenitale (sindromul Klinefelter), al unor tumori la nivelul gonadelor, bolilor ficatului, tiroidei. Sau mai poate fi declansata de malnutritie. Printre altele.

Tratamentul sta intr-o interventie chirurgicala – mastectomie subcutanata, iar primul pas spre aceasta este programarea unei consultatii.

In primul rand, pentru ca doar asa se poate stabili un diagnostic corect.

Este foarte usor de confundat din descrieri ginecomastia cu pseudoginecomastia (o consecinta a cresterii excesive in greutate, a sedentarismului si a obiceiurilor alimentare nesanatoase, problema care poate fi tratata prin dieta, exercitii fizice sau lipoaspiratie), cu forma mixta a ginecomastiei (dereglare hormonala plus greutate excesiva) sau cu ginecomastia aparuta la pubertate, care se vindeca, de obicei, de la sine.

In al doilea rand, pentru ca, daca este vorba de ginecomastie in cazul tau, vom vorbi pe indelete despre tot ce inseamna aceasta interventie, ce presupune pre si post operator, care sunt asteptarile tale, riscurile, limitarile si avantajele interventiei, astfel incat sa fii convins de decizia pe care o vei lua.

Si bineinteles, voi fi deschisa sa-ti ofer raspunsuri si lamuriri in plus fata de cele pe care ti le voi expune, pentru ca informarea face parte din modul meu de lucru si construieste increderea in relatia medic-pacient. Pe care o consider esentiala in orice situatie medicala!

Bine de stiut!

  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.