Chiar daca nu sunt neaparat la vedere, cicatricile amintesc despre trecut, uneori intr-o maniera nu tocmai estetica. Din fericire, medicina are solutii si in tratarea acestora!

Fie ca au aparut in urma unor accidente (arsuri, traumatisme etc.) sau unor interventii chirurgicale, cicatricile reprezinta, in sine, o parte a procesului de vindecare si pot fi retusate sau diminuate, astfel incat sa ajunga cat mai aproape de aspectul pielii care le inconjoara.

Pe foarte scurt, clasificarea acestora tine de profunzimea la care se afla (in interior sau la exteriorul pielii), de cauza aparitiei: post-combustionale (in urma unor arsuri), post-operatorii, post-traumatice (taieturi, lovituri, muscaturi, etc.), precum si de aspectul pe care il au: hipertrofice, atrofice, cheloide, estetice sau functionale etc. Si toate pot fi corectate intr-o anumita masura.

Insa, primul pas in alegerea metodei optime de tratament este consultatia, pentru ca doar asa teoria devine practica. Pentru ca fiecare situatie este unica si are o rezolvare personalizata, care implica tratament chirugical sau non-chirugical.

In general, optiunile de tratament sunt determinate de tipul, localizarea, marimea si forma cicatricilor, si pot cuprinde tratamente topice (aplicatii locale de lichide, creme, unguente), procedee minim-invazive (dermabrazie, peeling chimic, terapia PRP, etc.) sau retusul chirurgical, folosind tehnici avansate de sutura a plagilor (Z-plastie, W-plastie, lambouri cutanate locale, expandare tisulara).

Astfel, la consultatie vom vorbi despre istoricul tau medical, despre dorintele si asteptarile pe care le ai, despre variantele prin care se pot implini, despre limitarile si riscurile implicate, dar si despre efectele pozitive pe care le vei observa in urma alegerii pe care o vei face.

Bineinteles, pe langa toate aceste informatii, voi fi deschisa sa raspund oricarei intrebari, care sa te ajute sa alegi in favoarea ta.

Bine de stiut!

  • Nicio metoda nu poate vindeca perfect o cicatrice. Aceasta poate fi doar imbunatatita, camuflata sau redusa cat mai mult, dar nu poate sa dispara.
  • Metoda de tratament variaza in functie de tipul cicatricei si de cele mai multe ori se combina procedurile, iar procesul se desfasoara in mai multe etape.
  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti recomandarile si datele fixate pentru controalele postoperatorii.
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul va fi stabilit la consultatie.
Operatii