De nedorit si greu de acceptat, malformatiile congenitale sunt realitati care pot fi corectate in zilele noastre, cu ajutorul chirurgiei reconstructive.

Aparute din faza de dezvoltare embrionara si fetala, acestea pot avea cauze genetice, cromozomiale, intrauterine sau pot fi provocate de anumite infectii, iar la nastere sunt prezente in forma definitiva sau evolueaza in copilarie.

Dincolo de estetica, interventiile chirurgicale asupra malformatiilor congenitale au ca scop principal refacerea functionalitatii si evitarea viitoarelor complicatii, fiind sansa la normalitate pentru cei care sufera din cauza unor astfel de anomalii.

Dintre cele mai frecvente cazuri mentionez:

  • Nevii pigmentari, numite popular „alunite”, de diferite dimensiuni, forme, culori, consistente, care pot sa apara pe suprafata pielii;
  • Malformatii congenitale ale degetelor de la maini sau picioare– macrodactilia (dimensiuni crescute anormal de mult, ale degetelor), sindactilia (doua sau mai multe degete, lipite intre ele), polidactilia (degete in plus);
  • Semnele din nastere, la nivelul pielii sau sub forma de tumori;
  • Mameloane supranumerare (la nivelul pieptului);
  • Malformatii congenitale ale organelor genitale externe;

In functie de fiecare situatie in parte, la consultatie voi oferi, inainte de toate, suport moral si consiliere, iar interventiile chirurgicale de corectare a malformatiilor congenitale vor avea informarea ca etapa principala.

Vom discuta despre riscuri, beneficii si limitari, despre implicatiile procedurii chirurgicale, pre si post operator, atat in cazul in care tu vei beneficia de interventie, cat si in cel in care pacientul va fi un copil.

Bine de stiut!

  • Reusita unei interventii poate fi apreciata in functie de miza acesteia, complexitatea si de masura in care au fost atinse obiectivele stabilite. De asemenea, este extrem de importanta respectarea instructiunilor post-operatorii, precum si a datelor fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.