In alte vremuri nu se putea interveni asupra lor si, declarat sau nu, urechile „altfel” erau un motiv de frustrare in viata celor care se nasteau cu ele asa sau sufereau o deformare in urma unui accident.

Astazi, defectele urechii externe pot fi corectate prin otoplastie.

Fie ca sunt decolate (clapauge), lipite de cap, asimetrice, disproportionate, deformate (prea mari, prea mici, in forma de cupa, fara pliuri, cu prea multe pliuri, etc.) – urechile cu astfel de caracteristici pot capata un aspect normal printr-o interventie chirurgicala, care va imbunatati, in acelasi timp, si increderea in sine a celui de o solicita.

Doar cine s-a confruntat cu aceasta problema poate sti exact ce implica stresul psiho-emotional pe care il traieste un copil la scoala sau, mai tarziu, in adolescenta. De aceea, corectia se poate face in conditii de siguranta incepand chiar cu varsta de 5 ani, cand dezvoltarea urechii este aproape completa.

Insa, primul pas in modificarea pe care ti-o doresti la nivelul urechilor, indiferent ca este vorba de tine sau de copilul tau, este consultatia. Doar asa, teoria poate deveni practica.

La consultatie, dupa examinare, vom discuta despre asteptarile pe care le ai, despre tehnica chirurgicala folosita, despre anestezie si implicatiile interventiei, despre toate aspectele pre si post operatorii (recomandari si instructiuni), pentru a putea face o alegere asumata asupra schimbarii.

Asadar, informarea face parte din modul meu de lucru, iar intalnirea va aduce lamuriri si cu privire la riscurile (asa cum pot exista in orice tip de interventie chirurgicala) si limitarile interventiei, cat si la avantajele si realizarile posibile prin aceasta.

Iar pentru ca fiecare situatie este diferita, voi fi deschisa spre a-ti raspunde la orice alta intrebare legata de acest subiect, oferindu-ti tot suportul medical in a lua o decizie in favoarea ta.

Bine de stiut!

  • Nimeni nu are urechi identice sau complet simetrice, interventia nu va corecta imperfectiunile infime, ca urmare a unei dorinte nerealiste.
  • Rezultatul va fi o imbunatatire, nu perfectiunea care, de altfel, este greu de definit.
  • In cazul in care ai cicatrici cheloide sau hipertrofice la nivelul urechii, otoplastia nu va face ca ele sa dispara, ci e posibil sa creeze altele.
  • Copii care au infectii ale urechii trebuie sa astepte ca acestea sa fie vindecate inainte de a realiza interventia.
  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.
  • Daca operatia este necesara pentru a corecta un defect sever, care impiedica dezvoltarea normala a pacientului, asigurarile pot acoperi costurile total sau partial.