Sanatate, inainte de toate! Acesta este principalul motiv pentru care pacientele mele au apelat la mamoplastia de reductie si numai cine s-a confruntat cu aceasta problema stie exact ce disconfort pot provoaca sanii de tipul „prea” – mari, inegali, grei si lasati.

Dureri la nivelul spatelui, gatului si umerilor, deformari ale coloanei vertebrale, afectiuni ale pielii de sub sani, limitarea activitatilor fizice sunt o parte dintre efectele negative, completate de frustrare si de scaderea increderii in sine. Cine ar putea fi increzatoare, in dureri si total nemultumita de aspectul fizic?

Prin urmare, operatia de reductie a sanilor este nu doar justificata, ci si necesara pentru imbunatatirea, in primul rand, a calitatii vietii.

Modul meu de lucru include informarea pacientului si discutia libera, care sa duca la o decizie asumata, in deplina cunostinta de cauza asupra tuturor aspectelor legate de aceasta: riscuri, limitari, beneficii.

Astfel, dupa investigatia completa a istoricului medical, la consultatie vom discuta despre schimbarile pe care le doresti, asteptarile pe care le ai si vom alege impreuna tehnica operatorie potrivita pentru tine, in functie de factorii individuali si de preferintele tale.

Bineinteles, voi fi total deschisa spre a-ti raspunde la orice intrebare, in plus fata de informatiile pe care ti le voi expune la consultatie, pentru a fi deplin convinsa in privinta deciziei pe care o vei lua.

Bine de stiut!

  • Mamoplastia de reducere se poate face la orice varsta, dar este indicata dupa ce sanii s-au dezvoltat complet.
  • Nasterea si alaptarea pot avea un efect imprevizibil asupra formei si marimii sanilor, insa decizia de a te opera inainte de sarcina este o optiune personala.
  • Operatia poate afecta capacitatea de alaptare, iar acest aspect trebuie analizat inainte de a lua o decizie.
  • Este recomandata stabilizarea greutatii inainte de interventie.
  • Daca esti fumatoare, va trebui sa renunti o vreme la fumat, inainte de operatie. De asemenea, aspirina si medicamentele antiinflamatoare pot creste timpul de sangerare si nu trebuie luate o perioada de timp inainte de operatie, asa cum te voi sfatui.
  • Reducerea sanilor nu creste riscul cancerului.
  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele postoperatorii.
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.