Organismult uman are propriile reguli si ratiuni de functionare, iar de-a lungul vietii, isi permite niste schimbari la nivelul pielii sau imediat sub piele, fara a ne da prea multe indicii in privinta cauzelor. Pur si simplu apar si nu pot fi prevenite, ramanandu-ne sa cautam solutii in privinta lor.

Una dintre ele este chirurgia plastica, insa informarea si examinarea minutioasa sunt inaintea oricarei interventii.

Spun acest lucru deoarece tumorile cutanate si subcutanate sunt formatiuni sensibile, care au nevoie de o atentie speciala inainte de a fi indepartate, iar consultatia este esentiala in a lua cea mai buna decizie.

Nu este acelasi lucru daca sunt benigne sau maligne, indiferent ca au aparut la nastere sau ulterior, iar biopsia este parte din procesul de corectare a formatiunilor tumorale, prin verificarea naturii lor. In functie de rezultatul biopsiei, se poate decide urmatoarea miscare, fie ca sunt interventii chirurgicale, fie tratamente.

Iar cum fiecare situatie este diferita, cea mai buna solutie este particularizata, chiar daca in majoritatea cazurilor scopul indepartarii tumorilor cutanate este cosmetic. Astfel, cutanate sau subcutanate, formatiunile precum: alunitele (nevii), xantelasmele (depozitele de grasime), lipoamele, chisturile sebacee, verucile, keratozele, papiloamele, carcinoamele, dermatofibroamele etc., vor fi analizate la control si vor determina solutia care se impune asupra lor.

Prin urmare, la consultatie vom discuta despre ce este de facut si care sunt implicatiile, iar decizia extirparii va veni la pachet cu discutia asupra anesteziei (in general, locala, fiind bine tolerata indiferent de varsta), asupra tehnicii de indepartare si pregatirii pre si post interventie.

Bineinteles, voi fi deschisa sa raspund oricarei intrebari legate de acest subiect, oferindu-ti informatii in plus fata de cele pe care ti le voi expune cu privire la riscuri, limitari si avantaje, astfel incat interventia sa fie un succes imediat dupa programare.

Bine de stiut!

  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.