Stim cu totii ca detaliile conteaza, iar acest lucru este la fel de valabil si in estetica sanilor. Indraznesc sa spun, mai ales cand estetica are ca misiune redarea integritatii. Sau macar a iluziei acesteia, daca mai mult nu se poate.

Areola si mamelonul fac parte din san, iar reconstructia lor, in general, apare ca o nevoie sau ca o consecinta a unei interventii de amploare asupra sanului si destul de rar ca o idee de sine statatoare.

Mai exact, este solicitata frecvent de femei (dar nu numai), fie dupa reconstructia mamara dupa o ablatie oncologica (interventie care consta in indepartarea unei tumori la san), fie dupa o interventie de marire sau micsorare a sanilor.

Provocarea, in acest tip de interventie, este obtinerea simetriei si a aspectului cat mai apropiat de cel al mamelonului si areolei sanului normal, iar reusita vine si cu important confort psihic, nu doar estetic.

In privinta metodelor de reconstructie, acestea sunt multiple, fiecare cu avantaje si dezavantaje, pe care le vom analiza la o consultatie, pentru a o putea alege pe cea potrivita in cazul tau.

Decizia corecta va fi strans legata de aspecte privind istoricul medical, de dorintele pe care le ai, asteptarile, riscurile, limitarile si beneficiile fiecarui tip de metoda posibila.

Dintre acestea, amintesc: tatuajul medical, grefa de mamelon si areola, metoda impartirii areolei (din pielea areolei sanului opus, care este redusa ca dimensiune), cu grefa din tesut labial/din zona inghinala/din tesutul postauriculat, pleoapa, pielea gatului sau axila, cu grefa de piele tip „gogoasa”, prin impartirea mamelonului, cu ajutorul implantului de silicon, prin proiectarea grefei areolare sau cu grefa suprapusa, grefa compozita, injectiile cu fillere, grefa autologa de grasime obtinuta prin aspiratie etc.

Bineinteles, voi fi total deschisa in a-ti raspunde la orice intrebare in plus fata de informatiile pe care ti le voi expune la consultatie. Numai sa te programezi.

Bine de stiut!

  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.