Cu ele mangaiem, cream, muncim, daruim. Extrem de importante in tot ce facem, mainile au o ramura a chirurgiei doar a lor, pentru ca sunt complex construite si au nevoie de o atentie deosebita.

Formate din oase, articulatii, ligamente, tendoane, muschi, nervi, piele si vase de sange – fiecare parte a mainii conteaza, legaturile care ii dau forma si mobilitatea sunt delicate si precise, iar orice mic traumatism sau boala o poate face nefunctionala.

De aceea, chirurgia mainii se ocupa, in principal, de redarea functionalitatii mainilor si tratarea afectiunilor prin interventii chirurgicale, indiferent ca acestea au aparut la nastere sau sunt urmari ale traumatismelor ori accidentelor.

Printre cele mai frecvente afectiuni tratate cu ajutorul chirurgiei plastice sunt: sindromul de canal carpian, maladia Dupuytren, tennis elbow, traumatismele sportive ale mainii si articulatiilor mainii, traumatismele pe nervi, tendoane si articulatii, chistul sinovial la nivelul articulatiilor mainii, fracturile mainii, articulatiei mainii si ale antebratului.

 

Este adevarat, nu toate afectiunile care apar la mana se corecteaza prin interventii chirurgicale, ci prin tratament medicamentos, imobilizari, terapia PRP, kinetoterapie sau injectiii intra-articulare insa, in cazul in care ai dureri la nivelul degetelor, palmei, articulatiilor sau antebratului, o consultatie ar putea veni la pachet cu o rezolvare.

Iar cum fiecare situatie este unica si diferita, solutia potrivita pentru tine o vom stabili la consultatie, impreuna cu toate aspectele legate de aceasta.

Bine de stiut!

  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.