Poate si pentru ca este asezat pe mijlocul chipului, nasul suporta destul de multe critici la adresa lui si provoaca frecvent nemultumiri. Este adevarat ca influenteaza foarte mult aspectul general al fetei si orice particularitate privind forma sau dimensiunea lui poate atrage atentia, in mod pozitiv sau nu.

Insa, si el poate fi ajustat prin rinoplastie – operatia de remodelare a nasului!

In scop pur estetic sau reconstructiv, operatia ofera o gama de schimbari destul de larga, putand corecta malformatii sau defecte post traumatice, inlaturand si problemele respiratorii, dar si imbunatatind aspectul nasului, cat sa se armonizeze cu restul trasaturilor fetei.

Astfel, se poate corecta deviatia de sept, se poate reduce sau creste dimensiunea nasului, modifica varful sau „cocoasa”, reduce/ingusta narile sau se poate modifica unghiul dintre nas si buza superioara.

Primul pas in a se produce o schimbare la nivelul nasului este consultatia, care va aduce, inainte de toate informarea asupra intregului subiect. Astfel, vom putea discuta despre aspectul pe care ti-l doresti si despre imbunatatirile pe care vrei sa le aduci nasului, iar in urma evaluarii iti voi explica optiunile pe care le ai si factorii care vor influenta operatia si rezultatul. Acesti factori includ: structura oaselor si cartilajelor nasului, forma fetei, grosimea pielii, varsta si celelalte particularitati fizico-medicale pe care le ai.

Istoricul medical este de asemenea, foarte important, iar in acesta intra eventualele probleme de respiratie si operatiile anterioare la nas, alergiile la ceva anume, un tratament medicamentos pe care il urmezi si viciile sau dependetele (fumatul, de exemplu).

Vom discuta despre procedurile de realizare ale operatiei, care sunt destul de diferite (metoda inchisa sau deschisa) si au implicatii specifice, despre anestezie, despre ce presupune pregatirea interventiei si recomandarile post interventie. Bineinteles, vei afla atat riscurile si limitarile interventiei, cat si avantajele pe care ti le va oferi, astfel incat sa poti lua o decizie asumata.

Si sunt deschisa sa raspund oricarei intrebari pe aceasta tema, pentru ca, inainte de operatie sa fii convins si pregatit fizic/psihic pentru schimbarea pe care ti-o doresti.

Bine de stiut!

  • Rinoplastia se efectueaza dupa varsta de 18 ani.
  • Imediat dupa operatie, este bine sa stii ca te vei simti mai bine decat vei arata. Iti voi spune la consultatie de ce am tinut sa mentionez acest lucru.
  • Vindecarea este un proces gradat si lent, iar rezultatul final al operatiei se va vedea clar dupa mai bine de un an. Rabdare si incredere!
  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.
  • Cele mai multe polite de asigurare nu includ operatii estetice, insa, daca procedura este folosita pentru reconstructie, pentru a corecta problemele de respiratie sau defecte post traumatice, operatia poate fi acoperita de asigurare.