Oricat ne-am stradui, uneori exercitiile fizice si dieta nu functioneaza. Mai ales dupa cateva sarcini care, odata cu bucurii, au adus si niste modificari in zona abdomenului, dupa caz: vergeturi, exces de piele si tesut adipos.

Sau, se poate sa fi slabit foarte mult si sa fi ramas marturia greutatii prin pielea lasata, ori muschii abdominali refuza sa mai lucreze si sunt foarte slabiti (diastaza). Cum se poate sa te confrunti cu o hernie ombilicala sau, pur si simplu a trecut timpul si a lasat niste semne in zona abdomenului si in partea inferioara a acestuia.

In toate situatiile de mai sus, solutia sta intr-o abdominoplastie, interventia chirurgicala destinata imbunatatirii aspectului abdomenului.

Primul pas spre un abdomen plat, cu muschi intariti si fara piele incretita este programarea la o consultatie. Pentru ca subiectul este vast si fiecare persoana este diferita, iar teoria devine interesanta cand este aplicata personalizat.

La consultatie, in urma examinarii, vom discuta despre asteptarile si dorintele pe care le ai, vom analiza istoricul tau medical si tinand cont de o serie de factori (varsta, tonusul pielii si constitutie) vom ajunge la formula cea mai benefica pentru tine, pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Vom vorbi despre procedurile chirurgicale posibile (uneori abdominoplastia poate fi combinata cu paniculectomia sau lipectomia), despre anestezie, despre in ce va consta interventia, despre aspectele pre si post operatorii, iti voi face recomandari legate de pregatirea si ingrijirea ulterioara. Practic, vei primi toate informatiile relevante pentru a putea lua o decizie asumata in privinta schimbarii.

Bineinteles, vei cunoaste riscurile, limitarile si beneficiile interventiei, pentru ca reusita interventiei depinde foarte mult de informarea riguroasa inaintea acesteia si de relatia de incredere intre medic si pacient.

Bine de stiut!

  • Extinderea procedurii depinde de modificarile pe care le doresti, in masura in care le voi considera adecvate si sigure pentru sanatatea ta.
  • Abdominoplastia nu rezolva problema greutatii si nici tratarea ridurilor minore ale pielii.
  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.
  • Daca operatia este considerata a fi necesara in corectarea unui handicap, este posibil ca aceasta sa fie asigurata partial sau total.