Umplerea ridurilor cu Plasmogel este o metoda minim invaziva, netraumatica, injectabila, de intinerire, care permite ca din plasma pacientului sa se prepare unui filler natural ce poate fi folosit la inlaturarea ridurilor profunde, santurilor nazogeniene, refacerea volumetriei faciale, indepartarea cicatricilor postacneice.

Tehnica presupune recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient cu ajutorul unor kituri speciale, dupa care se centrifugheaza pentru a se obtine plasma; aceasa este apoi transformata, prin tratarea termica in conditii specifice, in plasmogel.

Acest gel se injecteaza ulterior la nivelul tesuturilor in regiunea ridurilor pentru a le umple, a cicatricilor pentru a le corecta sau in zonele unde volumul facial s-a diminuat mult.

Rezultatele injectarii de Plasmogel

Umplerea si atenuarea ridurilor (santurile nazogeniene, ridurile de pe frunte si din jurul ochilor, riduri si cute in regiunea buzelor si barbiei), corectia conturului facial, marirea si remodelarea buzelor, refacerea volumelor faciale, atenuarea cicatricilor postacneice si a cicatricilor atrofice, profilaxia ridurilor si a efectelor de fotoimbatranire a pielii, reintinerirea mainilor, gatului, decolteului toate sunt posibile prin injectarea de Plasmogel .

Plasmogelul se poate combina si cu alte tratamente si proceduri estetice cum ar fi: PRP-ul (efectul este spectaculos, la fel si rezultatul antiaging), injectii cu toxina botulinica, dar si alte proceduri.

In afara de utilizarea sa in chirurgia estetica, plasmogelul a fost folosit cu succes in chirurgia plastica si reconstructiva, la tratamentul de urgenta al plagilor de arsura de gradul 2 si 3, efectele fiind timp de reepitelizare a arsurilor mai scurt si vindecare mai rapida, cicatrici de calitate mai buna, rata complicatiilor postcombustionale mult mai mica.

Contraindicatii:

  • Perioada de sarcina, perioada alaptarii;
  • Bolile sistemice ale sangelui;
  • Boli oncologice;
  • Procesul de infectare acuta;
  • Alergie la anticoagulante.

Avantajele utilizarii Plasmogelului

Plasmogelul este un filler natural, care nu da reactii alergice sau de respingere, procedura nu este una dureroasa. In plus, nu este necesara recuperarea, injectarea durand maxim o ora, indiferent de amplitudinea procedurii.

Fillerul nu este nici mutagen, nici toxic si este exclusa posibilitatea infectarii.