Daca nu esti si nu te simti obosita, insa chipul tau transmite clar ca da, daca pungile din jurul ochilor nu dispar de la sine, iar pleoapele iti obtureaza vederea, te astept la clinica sa programam o blefaroplastie.

Estetica sau reconstructiva, blefaroplastia este procedura de chirurgie plastica care se ocupa de zona din jurul ochilor si de corectarea defectelor specifice acesteia („pungile” si ridurile pleoapelor), care dau un aspect imbatranit si obosit, sau daca vederea este obturata din cauza lor.

In functie de varsta, interventia vine in ajutor prin indepartarea tesuturilor adipoase sau prin indepartarea de tesut „relaxat” si in exces, fiind destul de frecvent asociata si cu liftingul sprancenelor, fruntii sau a fetei.

Insa, fiecare situatie este unica si are o rezolvare personalizata, motiv pentru care, primul pas spre o imbunatatire a aspectului zonei ochilor si a increderii in tine este consultatia.

Atunci vom discuta despre tot ce presupune aceasta interventie, pre si post operator (incluzand procedura chirurgicala folosita, tipul de anestezie, tipul de sutura, locul inciziilor), imi vei impartasi asteptarile si-ti voi expune limitarile (in functie de varsta, conditia pielii, alte considerente medicale), atingand in egala masura riscurile posibile si avantajele care vin la pachet cu schimbarea.

Bineinteles, voi fi total deschisa in a-ti raspunde la orice intrebare si nelamurire, in plus fata de informatiile pe care ti le voi expune, pentru a putea lua o decizie asumata, in favoarea ta.

Bine de stiut!

  • Eliminarea pungilor, a excesului de piele si a tesuturilor grasoase din jurul ochilor iti va da un aspect mai intinerit si mai odihnit, dar nu va putea indeparta total cutele fine de la marginea externa a ochiului („laba gastii”).
  • Este foarte important ca problemele oftalmologice care impiedica vederea sau procesul de formare a lacrimilor sa fie depistate inainte de operatie si sa fie rezolvate de un oftalmolog. Insa, sunt situatii in care si operatia de blefaroplastie poate rezolva o parte dintre ele.
  • Reusita unei interventii depinde si de tine, prin modul in care respecti instructiunile post-operatorii si datele fixate pentru controalele
  • Tratamentul este personalizat, in functie de particularitatile tale medicale si, prin urmare, pretul interventiei va fi stabilit la consultatie.