BOTOX- TRATAMENTUL RIDURILOR DE EXPRESIE FACIALE, PLATISMALE, HIPERHIDROZA (TRANSPIRATIE EXCESIVA)

O singura substanta, mai multe avantaje! Toxina botulinica de tip A cunoscuta sub denumirile comerciale de Botox, Dysport si Azzalure este una dintre solutiile cele mai populare de corectare a ridurilor, cat si a transpiratiei excesive.

Mai intai, ce este si cum functioneaza: neurotoxina de natura proteica, blocheaza temporar transmiterea impulsului nervos de la nervii faciali catre muschii faciali, iar prin relaxarea acestora, miscarile lor nu mai evidentiaza ridurile. In cazul hiperhidrozei, dupa injectare, blocheaza secretia de sudoare din glandele sudoripare.

Substanta este purificata si moderata, sa poata fi folosita in siguranta, iar dupa injectare se elimina natural din organism, in timp, oferind medicinii estetice un eficient instrument de infrumusetare.

La nivel international, injectiile cu toxina botulinica sunt extrem de solicitate si folosite cu succes in:

 • Corectarea ridurilor de expresie (de pe frunte, intre sprancene, la coltul extern al ochilor – „laba gastii”, a ridurilor paranazale etc.) si a ridurilor orizontale din zona gatului sau a decolteului;
 • Ridicarea comisurilor bucale;
 • Ridicarea coltului extern al sprancenelor;
 • Corectarea hiperhidrozei (transpiratiei excesive) la nivelul axilelor, palmelor, talpilor.

In cazul in care simti ca toxina botulina poate retusa semnele timpului sau disconfortul transpiratiei excesive, primul pas este stabilirea unei consultatii. Pentru ca doar asa vom putea analiza istoricul medical, starea ta de sanatate si care ar fi planul de tratament potrivit in cazul tau.

Astfel, fie ca vei dori sa corectam ridurile, fie hiperhidroza, iti voi oferi toate informatiile legate de fiecare tip de procedura, implicatiile si recomandarile ulterioare, avantajele si limitarile in fiecare caz, pentru a te bucura cat mai repede si mai mult timp de efectele tratamentelor cu toxina botulinica.

Numai sa te programezi.

Bine de stiut!

 • In cazul tratamentului de corectare a ridurilor: nu este nevoie de pregatire, nu este dureros, dureaza 15-20 de minute si poti reveni la activitatile obisnuite imediat dupa administrare. Efectul se instaleaza intre 2-10 zile, in functie de metabolism, si dureaza intre 4-6 luni.
 • In cazul tratamentului de corectare a hiperhidrozei: tratamentul se face cu anestezie locala tip crema, dureaza intre 30-40 minute, efectul se instaleaza intre 7-14 zile si dureaza 8-12 luni.
 • Toxina botulinica nu creeaza dependenta. Dupa incetarea tratamentului, ridurile de expresie revin la starea initiala, pe care o aveau inaintea tratamentului.
 • Evita masarea zonelor injectatate, tratamentul cosmetic, sauna si baile fierbinti pentru 7 zile dupa injectare.
 • Tratamentul este personalizat, si, prin urmare, pretul acestuia va fi stabilit la consultatie.

Tratamentul nu este recomandat:

 • In sarcina sau in perioada de alaptare.
 • Daca zonele de injectat prezinta infectii.
 • In cazul in care prezinti alergii la substantele din produs (de exemplu, la albumina).